fbpx Skip to content

Om podden

Om podden

Idén baserar sig på den svenska podden ”Hur kan vi” som jobbar med att förändra det svenska debattklimatet genom något de kallar ”samtalsaktivism”.

Det går ut på att man utsätter sig själv för samtal med oliktänkare. Genom att göra det händer något. Man får insikter, växer som människa och blir mer ödmjuk.

Samtal har visat sig vara ett effektivt verktyg för att motverka polarisering. Det är ett av våra mål.

Poddens primära mål är att se till att samtalet genomförs. Det händer något speciellt när man lägger fördomarna åt sidan och ger sig in i ett långt samtal.

Vi vill få våra lyssnare att gå utanför sin bekvämlighetszon. Vi vill hjälpa till med att öppna upp för möjligheten att se att det  fanns något som var värt att höra.

Namnet ”Säg vad du vill, Åland!” har vi fått från Facebook-gruppen med samma namn. Podden har inget med gruppen att göra. 

OM OSS

_A4A2824 webbsvv

Jannik Svensson

Programledare

Min nyfikenhet på människor och samhälle fick mig att söka mig till journalistiken. Senast har jag jobbat med reklam i Stockholm. Jag har även eget inom reklam.

dddd

Didrik Svahn

Producent

Jag är utbildad ljudtekniker och driver företetaget Polar Windmill. Kultur, ljud och människor är det som intresserar mig mest. Jag är ansvarig för produktion, teknik, efterbearbetningen och distributionen av den här podden.

Lyssnar du i webbläsare?

Då rekommenderar jag appen Acast, som är gratis.

Den är enligt mig den bästa podd-appen.

Jag har lagt in länkar till iPhone och Android här under.

/ Jannik